Vårdval och vägval – En vårdgivares alternativ när kartan ritas om

Föreställ dig att in verksamhet arbetar mot ett specifikt mål. Era intäkter är kopplade till att uppnå målet och ni har byggt upp arbetsprocesser därefter. Föreställ dig nu att avtalet som reglerar era intäkter förändras och nu är målet kopplat till intäkterna något helt annat. Vad gör du då?

Det här är vad som hände Psoriasisföreningen i Stockholm. I och med förändringar i vårdvalet kunde de inte längre arbeta mot målet att endast behandla psoriasispatienter och patienter som svarar på samma typ av behandling. Målet, enligt det nya vårdvalsavtalet, skulle i stället vara att arbeta med all specialiserad hudsjukvård inom öppenvård som omfattar omkring 3000 diagnoser.

Psoriasisföreningen i Stockholm hade 14 månader på sig att besluta framtida inriktning, sätta upp en ny strategi och ställa om verksamheten. Vi fick i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag med alternativa vägval för verksamheten.

Vill du veta hur vi gjorde och vad vi kom fram till? Ladda ner vårt senaste White Paper.

Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x