23/3/2020 Tillsammans för mer

Vi arbetar på Capio S:t Görans Sjukhus och som på många andra sjukhus, har vi brist på skyddsutrustning. Här delar vi med oss av tips och smarta alternativ som vi har fått användning av. Har du något tips som du vill dela med dig av? Maila oss, så delar vi till fler.

 

Brist på skyddsdräkter?

Om skyddsdräkterna börjar ta slut, kan du använda regnponchos och vattenresistenta kläder som ett sista alternativ.

 

Gör din egen handsprit

Vissa ingredienser kan vara svåra att få tag i, men de lika säkra att blanda som att köpa en färdigblandad flaska på apoteket. Det här receptet kommer från WHO.

Vi har även satt ihop ett Excel-dokument, där du kan välja antal milliliter du vill blanda och dokumentet uppdaterar mängden av varje ingrediens automatiskt.

Ladda ner ingredienskalkylatorn för att göra din egen handsprit.

Handsprit 5000 ml

Etanol: 4167 ml
Väteperoxid 3%: 209 ml
Glycerol: 73 ml
Vatten: 553 ml

Eller med väteperoxid 30%

Etanol: 4167 ml
Väteperoxid 30%: 20,9 ml
Glycerol: 73 ml
Vatten: 740 ml

 

Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x