När Precuris arbetade i parallella projekt inom ny- och ombyggnationen på Capio St. Görans Sjukhus, upptäcktes behovet av ett nytt inköpssystem. Systemet var skapat för verksamhetens vardagliga inköpsflöde och inte för att hantera tusentals beställningar som stora byggprojekt ofta innebär.

I ett första steg analyserade Precuris inköpsprocessen och samlade alla inköp i ett Excel-dokument som i sin tur blev en databas. På så sätt skapades en kostnadseffektiv produktdatabas där inköp i relation till budget kunde följas kontinuerligt. Ju fler produkter och priser som matades in, desto smartare blev dokumentet. Och det blev tydligt och enkelt att sortera vad som var viktigt och inte.

Nästa steg var att uppdatera inköpssystemet. I ett möte med systemutvecklarna, föreslog Precuris nya funktioner som kunde implementeras utan att den vardagliga användningen skulle påverkas. När funktionerna var på plats, fick verksamheten med små medel en optimerad inköpsprocess i ett redan befintligt system.

Precuris ansvarade även för varumottagningen. Med många olika leverantörer och flertalet dagliga leveranser, var logistiken en utmaning. För att undvika trängsel på varumottagningen skapade Precuris en leveransplan, där varje transportföretag fick ett unikt och dagligt tidsspann att leverera gods på. Vilket även underlättade för projektmedlemmarna.

Projektet i siffror

  • 29 200 m² Nybyggnation
  • 96 Nya vårdplatser
  • 10 000 m² Ombyggnation
  • 6000 Ny patientkapacitet per år
Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x