I slutet av 2019 planeras nybyggnation av operationer (OR) och avbildning (röntgen- och MR-avdelningar) vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Stockholm är en region i snabb utveckling. För att tillgodose det växande behovet av vård genomför Region Stockholm en av de största investeringarna någonsin inom hälsovård.

Under detta projekt fick Precuris ansvar för att stödja design och funktionsbehov och att installera och distribuera utrustning inom bild- och funktionsenheten – huvudsakligen av MR-utrustningen.

Vi på Precuris strävar alltid efter att få våra kunder att känna sig nöjda och självsäkra att kunna använda utrustningen efter att vårt projekt är slutfört och därför alltid ha en kontinuerlig dialog med avdelningen och huvudanvändarna i fokus under hela projektet.

Det är därför vi alltid följer upp, förbättrar och stöder användarna så att de kan fortsätta arbeta för en bättre och hälsosammare framtid.

Information om CHOPIN-byggnaden
En ny byggnad på cirka 29 000 kvadratmeter etableras intill sjukhusets södra sida. Målet är att skapa en hållbar och attraktiv miljö med människor i centrum som tar Karolinska Huddinge in i vårdens framtid.

Operation och intervention samlas
Den nya byggnaden skapar en ny OR-avdelning med 23 rum. Interventionsavdelningarna (SCOPY och röntgenledd behandling), som för närvarande är spridda på sjukhuset, föras närmare nu. Närheten mellan operation och ingrepp ökar patientens säkerhet och kvalitet och bidrar till effektivare logistik och flexibilitetsarbete.

De nya avdelningarna inkluderar specialiserade OR-hybridrum, nya biomedicinska sjukhusrum och utrustning för mobilkirurgi.

Målet är att skapa en hållbar och attraktiv miljö med människor i centrum som tar Karolinska Huddinge in i vårdens framtid.

Våra uppgifter var:

 • Hantera och administrera projektet
 • Distribuera utrustningen för bildavdelningsavdelningar
 • Riskanalys
 • Vägledning och stöd för andra funktioner inom projektet
 • Installera, funktionstest och övertagande inspektioner av utrustning
 • Kontinuerlig schemaläggning och samordning med andra funktioner för bättre arbetsflöde inom projektet
 • Planering, design och funktionella behov för bildavdelningsrum
 • Stöd med planering för utbildningsledning
 • Stöd och planering för slutfunktionskontroller och klinisk prövning av avdelningen
 • Hanteringsunderlag, beställning och leveranssamordning av utrustning som behövs för bildavdelningen, såsom värmeskåp, mobil strålskydd, hängare för blyförkläde, ejektorer, syreflödesmätare, sjukhussträckor, etc.

Resultat Våra siffror

 • Ca 29 000 kvm Byggnadsstorlek
 • 23 OR-rum
 • 19 Antal bildrum (7 diagnostiska röntgenrum, 3 MR-rum, 4 kardiovaskulära rum, 3 CT-rum, 2 OR-hybridrum)
Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x