”CHOPIN” (Centrum i Huddinge för operation och intervention) är ett nybyggnadsprojekt som syftar till att skapa lokalmässiga förutsättningar för att säkerställa operationskapaciteten på Karolinska Huddinge. Skanska är entreprenörer i projektet och för att få ledningsstöd och än mer erfarenhet av sjukhusbyggnadsprojekt och kompetens kring medicinteknisk utrustning, valde de att komplettera projektgruppen med Precuris.

Den nya byggnaden på 29 000 kvm ska bland annat inrymma en sterilcentral, 23 operationssalar, 8 rum för interventionell verksamhet, 21 rum för röntgenundersökningar och stödutrymmen. Förutom att vara ett ledningsstöd i projekteringsfasen, har Precuris gjort en översyn av systemhandlingen. Där de bland annat granskat och utrett planlösningar, tekniska lösningar och olika flöden för att sedan redovisa eventuella brister och lämpliga åtgärder. Dels för att hålla tidsramar och budgetar inom projektet, dels för att optimera resurser och kunna bygga en ännu bättre sjukhusbyggnad.

”CHOPIN” ska vara en hållbar och attraktiv miljö som tar Karolinska Huddinge in i framtidens hälso- och sjukvård. Det innebär mer än nya lokaler, bra flöden och ny teknik, det innebär också en öppenhet kring att även i framtiden kommer behoven att förändras, tekniken att dateras och systemen att bytas ut. Därför har ett av projektets stora mål varit att skapa en infrastruktur som stödjer utveckling över tid.

I utförandefasen har Precuris ansvarat för att granska underlag, att inför upphandlingen kvalitetssäkra data från den medicintekniska utrustningen, samt att samordna utrustningen.

Projektet i siffror

  • 29 000 m² Konstruktion
  • 23 Operationssalar
  • 8 Interventionella rum
  • 21 Undersökningsrum
Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x