Regionfastigheter bygger en ny ortopedimottagning på Hässleholm Sjukhus. Tidigt i projektet ville de komplettera projektgruppen med extern kompetens, framförallt med någon som förstår vården och kan driva ett nybyggnadsprojekt. En leverantör rekommenderade dem att kontakta Precuris och det skulle bli det första steget till att vi tilldelades uppdraget.

Totalt ska det byggas sex operationssalar, en sterilcentral, en pre-postoperativ avdelning samt flera olika administrations- och serviceytor. I projektet jobbar Precuris nära både fastighetsutvecklaren och sjukhusverksamheten. Framförallt som rådgivare kring lokalernas utformning, vilken typ av utrustning som behövs och vilka tekniska förutsättningar som är nödvändiga, men även att göra kravställningar till offentliga upphandlingar och att utvärdera olika alternativ.

Projektet är just nu i uppstartsfas och systemhandlingar håller på att tas fram. Förtroendet var stort från början men har också vuxit i takt med projektet och resulterat i nya delprojekt och ansvarsområden för Precuris.

“Det här är vårt första projekt utanför Stockholm och faktiskt det första där vi är delaktiga på arkitektnivå. Vi kommer med förslag direkt till arkitekterna och det gör att vi kan bidra med vår kompetens och erfarenhet på riktigt, hela vägen.”

– Preben Andreassen

Projektet i siffror

  • 23 000 m² Konstruktion
  • 6 Operationssalar
  • 28 Undersöknings- och mottagningsrum
  • 287,8 Kostnadsuppskattning etapp 1-3 i MSEK
Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x