04/02/2022 Förändringsledning för Psoriasisföreningen i Stockholms län

Vi har påbörjat ett nytt uppdrag för Psoriasisförenigen i Stockholms län. Vi ska tillsammans med Nordic Healthcare Group genomföra en förstudie kring hur nya krav från Region Stockholm kan bemötas på enkelt och effektivt sätt. Kraven innebär att vårdgivare som erbjuder specialistvård inom specifika hudsjukdomar, som psoriasis, måste bredda verksamheten och erbjuda vård för alla typer av hudsjukdomar.

Från maj 2022 och ett år framåt kan vårdgivare ansöka om en prövning och få ett godkännande som bevisar att man uppfyller de nya kraven. I förstudien ska kraven och verksamhetens förutsättningar analyseras för att peka ut en riktning. Förstudien ska ge svar på om det är rimligt för Psoriasisföreningen i Stockholms län att anpassa sig efter kraven, eller om det kan finnas alternativa lösningar bortom kravspecifikationerna.

– För oss är det här ett spännande projekt på många sätt. Till viss del för att vi får genomföra det i ett nära samarbete med Psoriasisföreningen i Stockholms län och NHG, en av Nordens största och främsta aktörer inom den här typen av projekt. Men också för att vi får en ledande roll inom change management, vilket vi hoppas få arbeta med ännu mer framöver, säger Preben Andreassen, grundare av Precuris.

I den inledande fasen kommer GAP- och SWOT-analyser bygga grunden för nästa steg: en workshop där riktningen för Psoriasisförenigen i Stockholms län ska bestämmas. När riktningen är på plats, kommer den utvalda strategin att implementeras för att möta de nya kraven.

 

Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x