18/03/2021 Att tänka nytt, agera snabbt och bygga långsiktigt

2020 blev ett år som få kunde föreställa sig. Vi hade rekryteringsplaner och ett antal projekt på gång. Sedan kom februari, mars och april, eller med andra ord senare, avvakta och paus. Men trots minskad omsättning, har vi stärkt resultatet och välkomnat nya uppdrag.

Capio St. Görans Sjukhus
Under året har vi fortsatt leda, samordna, hantera driften och inflytt för sjukhusets nya utbyggnad. Projektet har kunnat fortgå enligt tidsplan, men på annorlunda sätt än planerat. Vi har fått anpassa oss till pandemin och sjukvården har naturligtvis behövt fokusera på pandemin, vilket bidrog till att vårt ansvar i projektet blev större. I november flyttades den första sjukhusdelen till ny byggnad och i början av 2021 påbörjades flytten för återstående delar. Hela projektet beräknas vara klart 2023 och närmast väntar renovering och utbyggnad i befintlig huskropp.

En hjälpande hand
För Capio St. Görans Sjukhus fick vi även agera utanför våra expertisområden. Vi hjälpte till med att ta fram skyddsmaterial, blanda handsprit och att utveckla ett 3D-printat ansiktsskydd från skiss till produktion.

– 2020 har krävt både omtanke och förmåga att tänka om. Ansiktsskyddet är ett bra exempel, vi är inget produktbolag, men det här året har vi utvecklat en egen produkt. Det har varit ett år av gränsöverskridande samarbeten och en känsla av att alla hjälper alla.

Vi har blickat inåt för att ta oss framåt
Parallellt med projektet på Capio St. Görans Sjukhus har vi gjort en genomsyn av bolaget för att kunna möta tuffa prövningar även i framtiden. Vi såg över utgifter och inkomster för att bli ett än mer ekonomiskt välmående företag som är än mer förberedda för det oförutsägbara.

– I den här krisen har vi behövts. Men nästa gång kan något helt annat förändra världen och då måste vi vara väl rustade. Pandemin har varit en väckarklocka för oss som bolag, allt kan hända och det måste vi lära oss av och bära med oss i framtiden.

Blixten från halvklar himmel
I början av sommaren var vi inställda på att det skulle bli fullt fokus på pågående projekt året ut. Men i oktober kontaktades vi av Hässleholm Sjukhus som planerat att bygga ett nytt ortopedisjukhus med sex operationssalar, en sterilcentral, en pre-postoperativ avdelning och administrations- och serviceytor. Vi fick uppdraget (det första utanför Stockholm) att leda nybyggnadsprojektet.

– Projektet är fortfarande i startgroparna och när vi blir välkomnade redan i ritningsstadiet kommer vår erfarenhet och kunskap till sin absoluta rätt. Att vi blev kontaktade för projektet visar också att vårt varumärkes- och marknadsföringsarbete ger resultat.

Om 2021
– De pausade projekten från 2020 kommer förmodligen att rulla igång igen, åtminstone de i planeringsfasen. Efter genomsynen har vi en solid grund att utgå ifrån, nu vill vi växa med nya projekt och anställda.

Preben Andreassen
Verkställande direktör

Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x