28/04/2021 Att flytta under en pandemi

Lina Westman är en av projektledarna i utbyggnadsprojektet på Capio St. Görans Sjukhus. Parallellt med projektet jobbar hon som sjuksköterska på infektions- och endokrinavdelningen och är även lokalt smittskyddsansvarig. Smittskyddsansvaret tilldelades hon i januari 2020 och tog sig an projektledarrollen i maj samma år – två krävande uppdrag under en eskalerande pandemi.

– Jag har ju faktiskt inte upplevt något av uppdragen utanför en pandemi, så jag har inget direkt att jämföra med. Men det är klart, det har varit väldigt mycket att göra. Stora delar av projektet har fått anpassas efter vågorna och vi som även jobbar inom vården har ibland fått släppa projektet för att hjälpa till där det behövs, säger Lina.

Lina har varit ansvarig för att flytta två avdelningar till nybyggda lokaler, bland annat sin egen avdelning. I projektet har hon samarbetat med Preben Andreassen från Precuris och Magnus Bäckström, som även jobbar som anestesisjuksköterska. Just mixen av intern och extern kompetens i projektgruppen tycker hon har varit en trygghet under rådande omständigheter.

– Det har blivit en del kvällar och helger för att arbeta med projektet, men jag har också kunnat delegera när jag har behövt. Med en extern part i projektgruppen har ansvaret och uppgifterna kunnat fördelas på ett sätt som gör att saker kunnat lösas i tid, även under en pandemi, säger Lina.

Linas del i projektet är nu klar och hon och kollegorna har flyttat in på Capio St. Görans Sjukhus nya infektions- och endokrinavdelning. Förutom några försenade leveranser upplever Lina att projektet kunnat fortlöpa enligt plan.

– Vi har varit flexibla och jag tycker att projektgruppens upplägg varit väldigt bra. Under pandemin har det visat sig hur viktigt det är med dedikerade kontaktpersoner i ett projekt, för i det här projektet har det nästan alltid krävts snabba svar. Just den biten tror jag är ett vinnande och tidsbesparande koncept för alla projekt, där har Preben och Magnus varit guld, avslutar Lina.

Intresserad?
Denna webbplats använder cookies
Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.
Ok
x